Twitter
Youtube
Facebook
Pinterest
  • slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • slider5
  • slider6
  • slider7
  • slider8
  • slider9
  • slider10
slider99 slider99 slider47 slider48 slider41 slider52 slider33 slider44 slider55 slider66

Bunele maniere si eticheta la nunta

Bunele maniere si eticheta la nunta

Exista cateva motive intemeiate pentru care merita sa stii cate ceva despre bunele maniere si aplicabilitatea lor in cadrul nuntii, chiar daca astazi exista o deplina libertate sa iti planifici nunta asa cum doresti.

Un prim motiv este acela ca, intr-o situatie noua, codul bunelor maniere iti da un punct de pornire si iti permite sa stii ceea ce vor presupune ceilalti ca trebuie sa se intample. Un al doilea motiv este faptul ca, oricum organizarea nuntii presupune atat de multe decizii incat iti poti permite sa lasi regulile de eticheta sa te ghideze in alegerile pe care le faci in legatura cu aspectele pentru care nu ai deja o preferinta clara. Un alt motiv ar fi acela ca, te poti ajuta de regulile de eticheta atunci cand organizezi detaliile cu persoanele care sunt implicate in organizare: poti folosi regulile de eticheta ca pretext pentru a cere ca anumite detalii sa fie respectate intocmai, daca pe tine te-ar putea contrazice, cu siguranta ca le va fi ceva mai greu sa se opuna unor reguli dovedite a fi utile.

Ziua nuntii pare ca a fost facuta exclusiv pentru voi doi, insa in calitate de gazde ale unui eveniment (posibil cel mai mare pe care il veti organiza vreodata), prima datorie a voastra este fata de invitatii vostrii. Asigurati-va ca va ganditi la confortul si bunastarea invitatilor atunci cand alegeti meniul, muzica, distribuirea invitatilor la mese precum si celelalte detalii legate de petrecerea de nunta. Pe durata petrecerii, voi doi veti fi foarte ocupati, asa ca o buna sincronizare cu cei care participa la organizarea petrecerii va va fi de mare ajutor. Spuneti-i DJ-ului pe cine ar trebui sa solicite pe ringul de dans la anumite dansuri, informati-i pe chelneri despre eventualele restrictii de dieta ale invitatiilor, rugatii pe cavaleri si domnisoare sa supraveheze anumite detalii.

Din totdeauna, codul bunelor maniere a recomandat ca mirii sa primeasca invitatii la intrarea in locul unde se tine receptia. Data fiind dimensiunea evenimentului si multitudinea de lucruri care se intampla in cadrul lui, primirea invitatilor poate fi unica sansa pe care voi o aveti pentru a le multumi personal pentru participare, tuturor invitatilor. In general, acest lucru implica o coloana de asteptare. In cazul in care ati decis ca primirea invitatilor sa se faca la intrarea in restaurant, asigurati-va ca exista suficient spatiu pentru eventuala « coada de asteptare » care se va forma. Inainte de a intra in sala de petrecere, asigurati-va ca toti musafirii vostrii au sosit, plimbarea dintr-un capat al salii in celalalt este nu numai obositoare si consumatoare de timp dar si perturba activitatea in care voi sunteti implicati in momentul respectiv.

 

Sursa articol: http://constance-weddingplanner.blogspot.ro

Sursa poza via: http://www.projectwedding.com