Twitter
Youtube
Facebook
Pinterest
  • slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • slider5
  • slider6
  • slider7
  • slider8
  • slider9
  • slider10
slider99 slider99 slider47 slider48 slider41 slider52 slider33 slider44 slider55 slider66

Despre aranjamentele florale de masa

Despre aranjamentele florale de masa

La fel ca şi alegerea locaţiei, a meniului, muzicii etc., o atenţie sporită trebuie acordată şi asupra aranjamentelor florale care vor completa aspectul final al localului unde se va desfăşura nunta, botezul sau orice eveniment important din viaţa ta.                         

Aranjamentele de flori de pe mesele invitaţilor sunt cea mai inspirată modalitate de a adăuga culoare, delicateţe şi prospeţime dar şi de a exprima sentimentele care însoţesc evenimentul pentru care sunt realizate. În ziua de astăzi sunt multe modele asupra cărora vă puteţi orienta. Este destul de dificil să facem o delimitare asupra tipurilor de aranjamente existente întrucât modul în care acestea vor arăta depinde fie de specificul locaţiei, fie de preferinţele personale şi de ce nu şi de posibilitatea financiară.

Aranjamentele florale se pot găsi în diferite forme, fie rotunde sau pătrate, mici sau de dimensiuni mari, aşezate vertical sau orizontal, scurte sau lungi, în formă curgătoare etc. În continuare îmi propun să vă prezint câteva aranjamente care în general sunt mai des folosite, dar asta nu înseamnă că lista se opreşte aici, ci dimpotrivă vă sfătuiesc să daţi frâu imaginaţiei.


Aranjamente lungi

Sunt cel mai des folosite pentru aranjarea cu fast a prezidiului (masa mirilor şi a naşilor). Este cel mai bogat aranjament, rolul acestuia fiind acela de a atrage privirile invitaţilor asupra persoanelor care sunt sărbătorite, dar şi de a le pune în centrul atenţiei (mirii şi naşii în cazul unei nunţi).

Aceste aranjamente au rolul de a încadra prezidiul fie că se află pe masă, la baza ei sau sunt aşezate în mijlocul unor mese lungi (ovale sau dreptunghiulare). Pentru masa de prezidiu puteţi alege un singur aranjament de dimensiuni mari sau câteva aranjamente mai micuţe care să delimiteze masa mirilor şi a naşilor. De asemeni pot fi expuse şi în zona bufetului, lângă diversele recipiente cu mâncare, sau pe marginile unui ring de dans pentru delimitare.

Aranjamente înalte

Se folosesc destul de des şi se realizează fie pe suport de fier forjat cu rolul de a creea modernism şi eleganţă, fie pe vase de sticlă pentru a creea o atmosferă magică şi romantică.

Marea majoritate a suporturilor de fier forjat folosite sunt special concepute în aşa fel încât baza acestuia să aibe rolul şi de fructieră, acest lucru ajutând la folosirea spaţiului de pe masă cât mai eficient.

Vasele de sticlă cel mai des folosite sunt cele în formă de pahar de Martini dar bineânţeles dimensiunea acestora este mult mai mare. De asemeni se folosesc diverse vase de sticlă înalte în formă cilindrică transparente sau mate de diverse culori în care pot fi puse diferite flori, mărgele decorative sau orice alte lucruri care pot da unicitate aranjamentului.

De reţinut este faptul că acest gen de aranjament se pretează pentru acele săli de evenimete tip ballroom unde şi mesele au dimensiuni mai mari.

Un alt tip de aranjament care începe să fie des folosit este acela tip copăcel care este format dintr-un aranjament de flori aşezat la baza unui vas şi de încă unul aşezat pe suport de bambus sau orice alte beţe sau nuiele foarte bine ancorat în vas asfel încât să susţină aranjamentul de deasupra.

Aranjamente rotunde

Sunt aranjamente de dimensiui mai mici dar care au rolul de a atrage atenţia şi a creea o notă de eleganţă mesei pe care sunt puse. Prezintă avantajul că prin forma rotundă pe care o au oferă posibilitatea de a fi admirate din toate părţile iar prin dimensiunile mai mici nu jenează vederea peste masa a invitaţilor. Un sfat pe care aş îndrăzni să-l dau ar fi acela că dacă buchetul miresei este rotund şi aranjamentele de pe mese să fie în acelaşi ton.

Aranjamente pătrate

Sunt tipul de aranjamente moderne, minimaliste care sunt ideale pentru un decor simplu elegant şi rafinat. Ca sursă de inspiraţie se pot folosi aranjamentele în stil oriental realizate din bambus, diverse tipuri de orhidee, crizanteme şi chiar gerbera.

De asemeni indiferent de aranjamentul ales, pentru a creea o notă de eleganţă sau de romantism, puteţi folosi şi lumânări în diferite forme şi mărimi.

Aranjamente rustice

Sunt ideale pentru acele evenimente care vor să transmită o atmosferă naturală, simplă. Culorile alese pentru acest tip de aranjamente sunt cele în nuanţa lemnului şi sunt realizate din flori de câmp sau flori de toamnă, flori uscate, spice de grâu, diverse cutii de lemn, coşuleţe de răchită, paie de orez, trestie, papură, dovleci sau trunchiuri de copac folosite pe post de vază.


Şi ca să închei acest articol, un ultim sfat şi poate cel mai important este că indiferent de tipul de aranjament pe care îl alegi trebuie să ai grijă să rămână spaţiu suficient pe masă pentru ca invitaţii să poată mânca liniştiţi şi să poată vorbi nestingheriţi de dimensiunea decoraţiuniilor alese sau de mirosul lumânărilor.



SursaL www.aranjamentedevis.ro