Twitter
Youtube
Facebook
Pinterest
  • slider1
  • slider2
  • slider3
  • slider4
  • slider5
  • slider6
  • slider7
  • slider8
  • slider9
  • slider10
slider99 slider99 slider47 slider48 slider41 slider52 slider33 slider44 slider55 slider66

Legenda buchetului de mireasă şi semnificaţia buchetului de mireasă

Legenda buchetului de mireasă şi semnificaţia buchetului de mireasă

 

Primul concept al florilor purtate de mireasă în ziua nunţii ne este relatat din timpul grecilor (Grecia Antică) şi romanilor. În acele vremuri miresele nu aveau un buchet ci purtau în păr ghirlande de plante puternic mirositoare ce se credea că ar alunga spiritele rele astfel încât să ferească mireasa de orice ghinion care i-ar fi putut periclita frumuseţea amintirilor din ziua nunţii.

 

Mai târziu, ghirlanda a fost înlocuită cu un buchet confecţionat tot din plante puternic mirositoare ce aveau acelaşi scop. A fost introdus apoi în buchetul miresei mărarul ca altă plantă puternic mirositoare pe care mirele şi mireasa îl mâncau la finalul ceremoniei de căsătorie căci se considera că stimulează apetitul sexual şi favorizează reproducerea.

 

buchet mireasaDe la jumătatea secolului 19, buchetul de plante al miresei a căpătat flori în timpul ceremoniei de nuntă dintre Regina Victoria şi Prinţul Albert. Cu toate că buchetul reginei, unul mic pe model sferic, conţinea pentru prima dată flori, totuşi nu erau excluse plantele medicinale, astfel că erau şi gălbenele în buchet Apoi mai toate cuplurile au început să copieze ideea de a introduce flori în buchetul de mireasă, noua modă răspândindu-se repede.

La începutul secolului 20 vedetele vremii au început să creeze pentru acest eveniment deosebit modele sofisticate de buchete, astfel că acestea au început să capete diverse forme, combinaţii de flori şi culori contrastante, apoi modelele au tins spre exagerare, creându-se  buchete lungi până în pământ, buchete mari şi elaborate, cu frunze încolăcite de ornament, cu panglici şi funde mari.

Spre finele secolului, tendinţele au revenit spre natural, spre simplitate, ajungându-se astfel la modelele din zilele noastre.

Semnificaţia buchetului de mireasă

Dacă printre primele semnificaţii se numără aceea de a apăra mireasa de spirite rele şi de a oferi un substrat al prosperităţii, astăzi aceste semnificaţii sunt pierdute, buchetul miresei fiind mai mult un accesoriu al imaginii deosebit de important şi un prilej de a crede că următoarea ce se va căsători va fi domnişoara de onoare care prinde buchetul miresei când aceasta îl aruncă pe spate. Mireasa poate alege însă florile din buchet conform semnificaţiei lor.

Sursa articol: mirese.kudika.ro